estocolmo.

drar till huvudstaden. ses där, eller? vem vet..


min pudel sophie.











på lördag blir det barty minsann. jag ska vara fransk. du ska vara min pudel.

punctus slutus, som man säger på latin.

glader påsker.



påsk med familjen för ett x antal år sen.

igår kom norrköpingskusinerna också (simon och clara). höll på att få en chock när jag
såg att simon växt om mig och fått en helt annan röst! min lillkusin är STOR! gaaaaah.

idag blir det påskbrevsjakt för alla småungar.
men ska jag vara ärlig fick jag något mycket bättre i mitt påskbrev än godis.. hi hi hi.

GLAD PÅSK ALLIHOPA!

tre svenske jenter.


så äntligen var vi framme i kragerö, efter sex timmars bilresa. vi fick en egen lägenhet, tre rum och kök, och det bästa av allt - en stor terass som man kunde mysa på.


och det gjorde vi! för vi hade morgonsol, så frukosten spenderades ute i värmen varje morgon. underbart.


på fredag gick vi upp på kollen och grillade korv. därifrån ser man hela vackra kragerö.



bilden talar för sig själv..


efter vår ca två timmar långa konsert släppte nerverna, och alla drog till stoppens ägare och hans privata pub i källaren. mys.


efter ett par glas vin drog vi vidare till asiamat (som enligt mig har den bästa thaimaten). johan hade beställt bord till 30 personer :)


på vägen dit fick vi syn på en poster för vår konsert, var ju tvugna att posa!


johan lånade min kamera. det resulterade i en miljard bilder på en vägg och den här. hur fin som helst.


efter pub nummer tre hamnade vi på livekonsert, där "vår" basist var med. AWESOME!


alla hade det koseligt.


men "de tre svenske jentene" var aströtta, så vi drog oss upp till lägenheten inte allt för sent, vi skulle ändå upp tidigt tidigt.

men ack så glada vi var. fin helg det.

Din man

Hej du!
Jag tyckte du gjorde rätt i att klippa bort manen. Skiitsnygg är du. KARAKTÄRISTISK KVINNA! Jag har lov just nu och har inte fått många penaler gjorda. Jag har iofs odlat i min låda. Ruccola, persilja och basilika har jag än så länge.
Min helg var väldigt bra även om jag inte var på Kragerö.
Igår när andralång-killen och jag var på en prommis såg vi en liten grabb som satt med sin gura på en parkbänk vid linné. Vi tänkte att vi skulle hänga lite med honom men det gick inte, för jag garvade livet ur mig när han började sjunga. Han spelade inget ackord utan bara slog på strängarna, gjorde gester med händerna och wailade hela tiden. Ville bara börja gråta så kul var det. Den här killen var kanske 8 år och tyckte att han var bäst i världen. Jag kände mig så elak som skrattade åt honom, men det gick inte....
Annars har jag varit lite barnvakt ihop med matilda. Vi passade matildas systers son Ebbe. Hur söt som helst. Saknar Mira lite. Gillade henne väldigt mkt.
Här är lite bilder från när Desirée och jag var på hennes berg vid SKF. Det hade världens utsikt och vi var glada. Det kommer bli berget man dricker öl på när det är solnedgång.

hårigt.

wohoo kan du förstå att jag har klippt av den här manen? gött värre att inte behöva bry sig om taltar och balsam, men ack så fint det är med långt välskött hår. önskar det kunde växa ut på en dag om man hade lust. nåja. igår klippte mamma av ytterligare ca tre centimenter av mitt hår så nu är det kort och gott kort.

hade en underbar helg i kragerö, förresten. lägger upp bilder när jag orkar. snart. kanske.

PUSS


hjärnan är lite överarbetat för första gången på nio månader.

ikväll måste jag göra klart mitt arkitektprov. har liksom "glömt" av det, och det är snart för sent att skicka in det. PANIK 1! och PANIK 2 för att vi ska spela i kragerö på lördag. repade en sista gång här hemma nu hela eftermiddagen och jag är helt och hållet seg i hjärnan. fick en raseriutbrott förut bara för att telefonen ringde. jag. är. inte. i. balans.

men sara sov över hos mig inatt, och det var mysigt. hade nämligen halv8 hos MIG igår (lägger upp bilder snart) och det blev seeent, men ack ack så kul vi hade. bara garvade och låtsades inte alls om att ens försöka vara smart. vi var glada tjejer helt enkelt, som åt en massa massa god god mat. i morse var vi trötta, men vi drog iallafall in en tur till arvika för att göra några ärenden innan repet med madde. det slutade med att vi köpte bebiskläder på lindex rea. yes. sant. men du kommer dö är du ser det. A DOR A BLE!


vi köpte även nya solglasögon. kul. runda. kula.


nu lyssnar jag faktiskt på jazz på p2, bara för att sara sa det, och det är lite avlastande för mitt huvud faktiskt.

PS hur i hela världen ska vi fira dig sophie? det dröjer nog innan vi ses igen.. snyft DS

Ewwwww...

Jag gillar inte bilden där jag stor med en cider i handen ur inlägget "ur arkivet". Hatar cider. Däremot gillar jag mina röda trosor. /söffi

Nya lyan!

Ah... JAG VILL TILL DET STORA ÄPPLET NU NU NU!
Tycker synd om dig som bloggar med mig. Eftersom jag är så "duktig" på att skriva jämna inlägg. Det är som om jag har haft förstoppning och idag fick jag diarré då allt kom ut på samma gång. Shit happens!
Vet du vad? Jag har fått en odlingslåda här som står på gården! Det är jag och 10 andra som har fått en var sin låda! Jag ska sköta om min odlingslåda som ett litet barn. Idag efter universitetet ska jag gå och köpa fröer och gödsel. Jag vill odla ruccola, tomater, broccoli, persilja och sallad. MUMMA!
Här kommer iaf lite bilder på min 18 kv2!
Kom och myyyyys!

Arkitektprovet

Gud vad jag har suttit i timmar nu med detta prov. 2 delar av 3 är klara. Modellen kommer.
Här kommer The Human Nature and the Strokes:
Den abstrakta ser väldigt B ut på bild. Fula färger.. Sönn

Pullat fläsk

Linser är fan livet. Kolla vad gott jag lagade härom dan, va!
'
Det var dock inte pullat fläsk som mamma skickade recept på dock:

Jag är 2.0


Penisbananer

En dag var jag och Desirée slitna och glada och gick ut i staden för att köpa penisbananer.
Sedan kom de stora bananerna och hälsade på
Sedan visste jag inte vilka bananer jag skulle välja...

Borta har jag varit, men levt har jag gjort

Nu har jag varit väldigt frånvarande. Flytt, högskoleprov, tentor, danmark, fest, arkitektprov m.m. Det finns mycket att skylla ifrån sig på.
Men här kommer lite pics på min frånvaro:
Stigbergstorget mot SKF
Blood
På väg hem.

ur ARKIVET!







det här var kvällen då..
- sofia andersson hade klassfest i koppom
- vi svett-dansade i ett pyttelitet rum
- du hade röda trosor
- vi blev vänner

en bra kväll helt enkelt.

IBRACADABRA!


jag och sara hade bestämt oss för att gå på tiki. helnyktert.


vi gjorde oss fina.


försökte iallafall.


ja, vi är tjejer.


kramis.


hete.


på tiki träffade vi fri!!


"heartbeats", breastbeats?

i baren, skålar med vatten.


vi var glada och det var en del kul folk, för en gångs skull.


lilla tove var där. fint hår. hemskt smink.


när-jag-dansar-måste-jag-puta-med-läpparna-för-det-ser-mycket-hetare-ut-då


yeah uhuh come on let's do it


det bästa av allt var att jag inte alls hade ont i fötterna, för jag hade mina nya skor!!


viktor åkte snålskjuts hem. han fyllde 18 dagen innan, så det var hans första tiki. haha.


när jag kom hem susade det i huvudet, men jag var glad.

travel guide.

ok. du ska ju bli padda.. nej jag menar guide på paddan-båtarna i sommar. måste du inte veta väldigt mycket då? får du lära dig en massa roliga saker om göteborg? jag tror du kommer ha himla roligt, det kommer passa dig som handen i handsken. och det var ju tur att du blev en guide, och inte en guide-bok, du hade inte varit lika rolig att konversera med då. fast jag gillar i och för sig guide-böcker, så jag skulle nog bläddra i dig ganska mycket ändå. särskilt om du såg du såhär:





(moleskine in my heart)











jag älskar sånahära fina böcker, och särskilt om de handlar om något spännande. nu råkar de ovanstående bara handla om new york, men en ganska aktuell förklaring, just den att sara drar dit nu om drygt en månad. den sista här, som egentligen inte är en bok, är min favorit i vill ha-listan. hittade den när jag var i australien, och jag var nära på att köpa den. men den var lite dyr, och jag var ju faktiskt inte riktigt säker på om jag nån gång skulle komma till new york. men den är så himlans smart, ska jag säga dig. just eftersom det inte är någon BOK, utan KORT, som i en kortlek. det finns 50 olika "äventyr" eller vandringar om man vill kalla det så, och därför behöver man inte ta med sig alla, utan bara det eller dem äventyr man vill göra den dagen. spännande eller hur!?

någon utav dessa ska jag införskaffa mig inom en snar framtid, för nu VET jag att jag kommer till new york.

och förresten, om du vill stirra dig blind på alla andra fina böcker som finns, gå in på chroniclebooks.com. LOVE!

hej.

å ja ba' lissåm blåggar på lissåm som inget ba' hänt lissåm. ah typ. fast du typ lissåm bloggar aldrig längre ju men lissåm det är ju bådas blogg o jag får ju lissåm blogga hur mycke ja vill. ah. eller ja liksom. typ iallafall.


en svunnen tid.


jenny, 103.



jag älskar älskar älskar gamla bilder. och vilken tur, för vi har en miljard gamla bilder i lådor här hemma. det här är min gammelfarmor, lellefarmor, kallade vi henne faktiskt. hon var ganska liten. hon föddes 1900, dog 2003. det är ett långt liv det. undrar hur länge man själv kommer att leva.

jag har fortfarande inte varit på min farmors grav sen jag kom hem. jag glömmer liksom bort det. och det känns dumt. sista gången jag var hos farmor, innan jag åkte till australien så var det sista jag sa "ja, vi ses snart igen". när jag var i australien, så tänkte jag mycket på att så fort jag kom hem skulle jag baka en stor sats blåbärsmuffins och åka till henne, för hon älskade mina blåbärsmuffins.

det blev aldrig några blåbärsmuffins, och vi sågs aldrig igen. men hon hade också haft ett långt liv, och hon hade ont, så kanske var det skönt för henne att bara slippa det. men jag hann inte komma hem till hennes begravning, och därför känns det nästan som att det aldrig har hänt.

farmor dog även på sin födelsedag. det var nästan som att hon hade väntat in det. hon liksom väntade med att försvinna tills hon hade firat. hoppas hon hade en fin födelsedag.

men jag har kvar blåbärsmuffinsreceptet, och nu ska jag skriva in det i min egna receptbok, och jag ska döpa dem till "farmors blåbärsmuffins".

RSS 2.0